Technische informatie

Soorten internet

Glasvezel: de snelste manier van internet
De snelheid van glasvezel is 10 tot 100 keer hoger dan bij een standaard DSL verbinding. Glasvezelverbindingen hebben bovendien een bijzonder grote capaciteit. Hoe druk het ook het is op de digitale snelweg, u heeft geen last van deze drukte en blijft gebruik maken van de optimale snelheid.

 

Uw huidige kabel: ook geschikt voor internet
Het ‘oude en vertrouwde’ kabelnetwerk voor radio en televisie kan ook worden gebruikt voor internet. Inmiddels is internet via de kabel qua snelheid superieur aan DSL via telefoonlijnen.

 

Standaard koperdraadverbinding
DSL (Digital Subscriber Line) maakt een hoge datasnelheid mogelijk over een koperdraadverbinding. Onder DSL verbindingen vallen ADSL, VDSL en SDSL lijnen. Voor DSL worden normale telefoonkabels gebruikt die van de telefoon-(wijk)centrale naar uw pand lopen.

 

Mobiel internet
Voor mobiel internet kunt u een dongel insteken in een USB-poort van uw laptop of tablet zodat deze dient als netwerkontvanger. De dongel is ook geschikt als noodoplossing naast uw breedbandverbinding. Eventueel kunt u de internetverbinding aansluiten op een router zodat meerdere gebruikers tegelijk mobiel internet kunnen gebruiken.